Ziraat Türkiye Kupası Eşleşmeleri Belli Oldu

Ziraat Turkiye Kupasi
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ziraat Türkiye Kupası 5.tur kura çekimi bugün yapıldı. Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde gerçekleşen 5.tur kura çekimleri sonucunda Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un rakipleri belirlendi. Kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ve kulüp temsilcileri katıldı.

Başlıklar

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur Kuraları

Ziraat Türkiye Kupası 5. eleme turu kura çekimi Orhan Saka Konferans Salonu’nda saat 15:00’da gerçekleştirildi. 5’inci eleme turunda toplam 32 takım eşleşti. Tek maçlı eleme sistemine göre oynanacak olan 5. tur maçları seri başı takımların sahasında 20, 21 ve 22 Aralık tarihlerinde oynanacak. 5.tur kura çekiminde Spor Toto Süper Lig takımlarından Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor, Başakşehir, Adana Demirspor, Konyaspor, Kayserispor, Antalyaspor, Alanyaspor, Kasımpaşa, Gaziantep FK, Fatih Karagümrük, MKE Ankaragücü, Sivasspor, Ümraniyespor, İstanbulspor ve Giresunspor yer aldı.

TFF

Galatasaray ile Beşiktaş’ın 4. turdan itibaren dâhil olduğu Ziraat Türkiye Kupası’nda maçlar tamamlandı. Galatasaray Ofspor karşısında 2-1 kazanırken, Beşiktaş ise Serikspor karşısında 3-1’lik skorla galip geldi. Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir, Sivasspor ve Konyaspor ise kupaya 5. turdan itibaren katılıyor. Ziraat Türkiye Kupası tarihinde tüm rekorlar Galatasaray’a ait. Sarı-kırmızılı takım kupada daha önce 23 kez final oynarken, 18 kez de kupayı müzesine götürmeyi başardı. Kupayı en çok kazanan takım unvanına sahip olan Galatasaray, organizasyonun ilk 4 senesinde de kupayı kimseye kaptırmadı. Fenerbahçe ise kupada en çok final kaybeden takım ünvanına sahip. Sarı-lacivertli ekip 17 kez final oynarken, bunlardan sadece 6’sında kupayı kazandı.

Spor Toto Super Lig

TFF Başkanı Büyükekşi’nin Konuşması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi kura çekimi öncesinde bir konuşma yaptı. İlk 4 tur sonunda rakiplerini eleyen takımları tebrik eden Büyükekşi, kupaya 5. turdan itibaren katılacak takımlara da başarılar diledi. Geriye kalan 4 turda seyircilerin bol gollü ve mücadelesi olan maçları takip ettiğini belirten TFF Başkanı Büyükekşi, 5. turda mücadele edecek 12 takımın iyi maçlar oynayacağını temenni ettiğini söyledi. Fair-play içerisinde iyi olanın kazanacağı maçlar olmasını dileyen Büyükekşi, kura çekiminin tüm takımlara hayırlı olmasını temenni ederek seyircilerin de fair-play içerisinde tribünleri doldurmasını ümit ettiğini sözlerine ekledi.

Turkiye Futbol Federasyonu

İşte 5.Tur Eşleşmeleri

Ziraat Türkiye Kupası 5.tur eşleşmeleri şu şekilde gerçekleşti:

Fenerbahçe-İstanbulspor

Giresunspor-Karacabey Belediye

Sivasspor-Esenler Erokspor

MKE Ankaragücü- Tuzlaspor

Fatih Karagümrük-Uşakspor

Kayserispor-Gençlerbirliği

Adana Demirspor-Rizespor

Trabzonspor-Samsunspor

Alanyaspor-Eyüpspor

M. Başakşehir-Göztepe

Gaziantep FK- Boluspor

Kasımpaşa- Ümraniyespor

Galatasaray-Ankara Keçiörengücü

Beşiktaş-Şanlıurfaspor

Konyaspor-Bodrumspor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!