Zirkonyum Diş Kaplama Nedir, Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zirkonyum diş kaplama nedir sorusuna; diş tedavilerinde yaygın bir şekilde kullanılan koruyucu kaplamadır şeklinde yanıt verilebilir. Tercih edilme sebepleri arasında doğal görünüme sahip olması da bulunuyor. Son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Bu nedenle pek çok kişi tarafından zirkonyum diş kaplama merak ediliyor.

Başlıklar

Zirkonyum Diş Kaplama Nedir?

Zirkonyum diş kaplama özel bir yöntemin uygulanması ile dişin gücünün ve görünümünün korunması adına yapılır. Kaplama modelleri için farklı materyaller kullanılır. Çoğu kişi tarafından tercih edilen yaygın modeller için metal, reçine, seramik ve porselen kullanılır. Sorunlu olan ve hasar gören dişlerin onarılması için ve ayrıca kötü görüntünün düzeltilmesi için tercih edilir.

Zirkonyum diş kaplama dayanıklı bir yapıya sahiptir. Problemli dişlerin uzun süreli kullanımını sağlar. Kaplamalar uzun ömürlü kullanım avantajı sunar. Zirkonyum çok dayanıklı bir metal olması dolayısıyla tercih edilir.

Zirkonyum Diş Kaplama Nasıl Yapılır?

Zirkonyum diş kaplama tercih edecek kişiler için kaplamanın nasıl yapıldığı merak ediliyor. Bu noktada diş hekimleri kaplama yapmak için öncelikle uzun ve detaylı bir muayene yapmaları gereklidir. Tedavi süreçlerinin detaylı konuşulur ve işlemlere başlanır. Anestezi uygulanır ve ağız içerisinde gerekli bölgenin uyuşması beklenir.

Kaplama yapılacak olan dişlerin ölçülerine göre zirkonyum kaplama hazırlanır. Dişlerin inceltilmesi ve küçültülmesi sağlanır. Bu işlemler sonucunda geçici kaplamalar zirkonyum kaplama hazırlanana kadar ve kişilerin alışması için uygulanır. Sonrasında zirkonyum kaplama ile değiştirilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!