Karides Nasıl Pişirilir? Karides Tarifi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kabuklu deniz ürünlerinin mineraller ve vitaminler açısından oldukça zengin olması dolayısıyla pek çok kişi tarafından tercih edildiği görülüyor. Çoğu kişi karides nasıl pişirilir araştırmaları yapıyor. Karides oldukça pratik bir tarif olması dolayısıyla insanları kendisine çekiyor. Ayrıca düşük kalorisi ile diyet dönemlerinde tercih edilen bir besin olarak yerini koruyor.

Başlıklar

Karides Pişirirken Kullanılacak Malzemeler

Karides tarifi için bazı malzemelere ihtiyaç duyulur. Bu malzemeler için öncelikle karides alınması gereklidir. Karideslerin ayıklanmış ve temizlenmiş olması önemlidir. Ortalama bir tarif için 250 gram karides uygun olacaktır. Ayrıca 3 yemek kaşığı tereyağına ihtiyaç vardır. Bunların dışında 3 diş sarımsak, yarım tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı pul biber ve 4 dal maydanoz gereklidir.

Karides Nasıl Pişirilir?

Karides pişirme oldukça kolaydır. Özellikle ayıklanmış karides alındığında tek yapılması gereken malzemelerin bir araya getirilmesidir. Öncelikle tereyağının orta boy bir tavada, orta ateşte ısıtılması gereklidir. Tereyağı ısındıktan sonra köpürmeye başlayacaktır. Köpürmeye başladığında karideslerin yağa eklenmesi gereklidir. Karidesler sotelendikten sonra ince dilimlenmiş sarımsaklar eklenmelidir. Bir dakika daha kavurulduktan sonra pul biber eklenmelidir. Pul biber ile bir kez karıştırılıp altı kapatılmadır. Üzerine maydanozların serpilmesi ile karides hazır hale gelecektir.

Ayıklanmadan alınan karideslerin kabukları ve kafaları ile balık çorbası yapılabilir. Hazırlandıktan sonra geriye sadece afiyetle tüketilmesi kalacaktır. İsteğe göre farklı malzemelerin eklenmesi de mümkündür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!