YKS Ek tercih Ne Zaman, Nasıl Yapılır? Kimler Ek Tercih Yapabilir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

YKS tercih sonuçları ÖSYM’nin kendi sitesinde duyurulmuştur. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleşemeyen öğrenciler tarafından YKS ek tercihler ne zaman yapılacak araştırılmaya başlanmıştır. ÖSYM’nin ek tercih kılavuzunu yayınlaması ile boş aklan kontenjanlar ortaya çıkacak ve ek tercihler yapılabilecektir.

Başlıklar

YKS Ek Tercih Kılavuzu Yayımlandı mı?

ÖSYM tarafından ek tercih kılavuzuna ait bir açıklama yapılmamıştır. Ancak tercihleri açıklanan öğrencilerin 22 ila 26 Ağustos arasında tercihlerine göre üniversitelere yerleşme işlemleri yapılacaktır. Bu işlemlerin üniversiteye bizzat giderek ya da elektronik ortamlarda yapılması sonucunda boş kontenjanların duyurusu yapılacaktır.

YKS Ek Tercih Nasıl Yapılır?

YKS tercihleri için yapılabilecek tercih sayısı öğrencilere 24 hak olarak verilmiştir. Tercih yapacak öğrenciler TC kimlik numaraları ve ÖSYM sitesine giriş yaptıkları şifreleri ile ya da ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından kendi tercihlerini yapabileceklerdir.

2022 YKS ek tercihleri için ne zaman yapılacağına dair herhangi bir açıklama bulunmamaktadır. Ancak 2021 yılında 14-18 Ekim tarihlerinde yapılmıştır.

Kimler YKS Ek Tercih Hakkından Yararlanabilir?

YKS tercih sonuçlarında herhangi bir üniversiteye yerleşememiş olan tüm adayların ek tercih yapabilme imkânı bulunmaktadır. Ek tercih yapılırken 30 TL bir ücret bulunmaktadır. Ücretlerini yatırmayan adayların yaptıkları tercihleri geçersiz kabul edilmekte ve iptal olmaktadır. Yerleştirme ücretleri iade edilememekte ve devredilememektedir. Ek yerleştirme ücreti alınmayan adaylar; şehit eşi, gazi eşi, gazi çocukları ve şehit çocuklarıdır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!