Uygulama Kilitleme Nasıl Yapılır? 

Android Uygulama Gizleme 5
Android Uygulama Gizleme
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uygulama kilitleme nasıl yapılır sorusu, özellikle Android cihaz sahipleri tarafından hiç modası geçmeden sorulan sorular arasında yerini alıyor. Uygulama gizleme işlemi, bir telefon üzerindeki çeşitli uygulamalara şifre konulması ve kilitleme türüne göre uygulama alanından da gizlenebilmesini sağlıyor. Ancak bu işlemin nasıl yapılabileceği ise merak konusu.  

Android Uygulama Gizleme 5
Uygulamalar Nasıl Kilitlenir? Uygulama Şifreleme Yolları

Android kullanıcılarının, uygulama şifreleme konusunda “Programsız uygulama şifreleme” ve “Programla uygulama şifreleme” olarak iki ayrı seçim hakkı bulunuyor. Programsız uygulama şifreleme özelliği Android cihazların kendisinde bulunan birkaç ayar sayesinde mümkün hale geliyor. Cihaz sahipleri, uygulama şifrelemenin adım adım yapılışını aşağıda bulabilirler. 

 İşletim sistemi sürümlerine göre ayarlar da farklılık gösterebileceğinden, eğer “Eski sürüm uygulama gizleme” aşamaları cihazla uymuyorsa “Yeni sürüm uygulama gizleme” başlığı takip edilebilir. Bunun yanı sıra İPhone cihaz sahipleri veya programla uygulamalarına kilit koymak isteyenler de en alttaki “Programla uygulama şifreleme” başlığından, program önerilerine göz atabilirler.  

Android Uygulama Gizleme
Programsız Uygulama Gizleme Nasıl Yapılır?

Başlıklar

Programsız Uygulama Kilitleme 

1. Yeni Sürüm Uygulama Kilitleme 

Yeni sürüm Android cihazlarda ayarlar, işlem adımları ve detaylarda çeşitli değişiklikler var. Örneğin eski sürümlerdeki ayarlar alanında sunulan özellikler, yeni Android cihazlardaki ayarlar sayfasıyla farklı görünebiliyor. Yeni sürüm Android cihazlarda uygulama kilitleme aşamaları şu şekilde; 

  • Öncelikle, telefonun ayarlar alanına giriş yapılmalıdır. 
  • Bu alandan “Biyometrik Veriler ve Güvenlik” seçilmelidir. 
  • Ekranda Güvenli Klasör seçeneğiyle devam edilmelidir.  
  • Güvenli Klasör oluşturmadan önce cihaz sahibinden PIN, Şifre veya Desen kilidi oluşturması talep edilir. Şifreleme türlerinden biriyle kilit oluşturulabilir. 
  • Şifre oluşturulduktan sonra eğer cihazda mevcutsa parmak izi kilidi özelliği de kullanılabilir.  
  • İşlem tamamlandıysa, uygulamalar alanında güvenli klasöre ait bir simge oluşacaktır.  
  • Bu simge üzerinden şifre girişi yapıldıktan sonra, sağ üst kısımdaki + butonuyla gizlenmesi ve kilitlenmesi istenen uygulamalar Güvenli Klasör içine eklenebilir.  

2. Eski Sürüm Uygulama Şifreleme

Mantıken yeni sürümdeki işlemle aynı özelliğe ve aynı anlama gelse de eski sürüm uygulama şifreleme aşamaları farklıdır. Eski sürüme veya eski modele sahip bir Android cihaz üzerinden uygulama şifreleme işlemini gerçekleştirebilmek için ise şu adımlar takip edilebilir; 

  • Öncelikle, tüm uygulamaların olduğu alana girilmelidir. 
  • Bu alanda sağ üst kısımdaki üç nokta üzerinden ayarlara erişilebilir. 
  • Üç noktaya tıklayıp ayarlar seçildikten sonra, “Uygulamaları Gizle” seçimi yapılmalıdır. 
  • Gizlenmesi istenen uygulamalar seçildikten sonra Tamam butonuyla işlem tamamlanacaktır. 

Programla Uygulama Şifreleme

Android cihazların resmi mağazası olan Google Play ve İPhone’a ait App Store üzerinden yüklenecek uygulama kilitleme programları, sadece uygulama kilitleme değil beraberinde birçok farklı özellik sunmaktadır. Örneğin bu programlarla resimler, videolar, kişiler, metinler de gizlenebilir ve böylelikle durumdan habersiz bir kişi telefonu eline aldığında gizli uygulamaları bulamaz. Tavsiye edilen programlar şu şekilde sıralanabilir; 

  1. AppLock 

AppLock uygulama kilitleme programı şifreli olması bakımından gizlilik konusunda faydalı bir programdır. AppLock, en çok indirilen uygulama gizleme programları arasında yer almakta ve aynı zamanda sadece uygulamaları değil beraberinde birçok özel bilgiyi saklayabildiği için en popüler olan programlardan biridir. Aşağıdaki resmi Google Play AppLock bağlantısıyla bu uygulama indirilebilir.  

Google Play #1 AppLock İndirin > 

2. Norton Secure AppLock 

Norton Secure, adı en çok bilinen uygulama şifreleme desteği sunan programlar arasında ikinci sırada yer alıyor. Norton Secure AppLock sayesinde gizlenmesi veya şifrelenmesi istenen her türlü uygulamanın, bilginin veya belgenin saklanabilmesi mümkün hale gelir.  

3. AppLock Uygulama Kilidi 

AppLock uygulama kilidi programı, uygulama şifreleme konusunda ihtiyaç duyulabilecek her türlü hizmeti sunar. Ücretli kullanım yapılabileceği gibi aynı zamanda ücretsiz kullanım avantajı da sunmaktadır. Başlığa tıklayarak AppLock uygulama kilidi programını indirebilirsiniz. 

Uygulama seçimi, güvenlik ve veri ihlali olmaması açısından oldukça önem arz etmektedir. Yukarıda önerilen uygulama kilitleme programları güvenilirlik ve market popülaritesi açısından en çok tercih edilenlerdir. Ancak unutulmamalıdır ki Google Play üzerindeki her uygulama %100 güvenlik sağlamaz, bu nedenle hem verileri koruyabilmek, hem de telefonunuzdaki önemli bilgilere zarar gelmesini önlemek için kullanılacak uygulamalar iyi araştırılmalıdır.

Bunun yanı sıra, Android cihaz sahiplerini virüsten kurtaracak yöntemler için şu yazıyı da okuyabilirsiniz; Android Telefona Virüs Girerse Ne Yapmalı?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!