Dolar Ne Duruma Gelecek? Beklentiler Neler?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolar ne duruma gelecek için beklentiler ve sorular düzenli artışlardan sonra devam ediyor. Geçer dolar ağustos sonu beklentisini 20 Türk lirasının üstüne gelecek şeklinde açıklamıştır. Bu açıklamalar sonucunda herkes tarafından doların kaç liraya kadar çıkacağı merak edilmektedir.

Başlıklar

Dolar Ne Duruma Gelebilir? Ağustos Sonunda 30 liraya Yaklaşır mı?

Geçer konuşmalarında kış aylarının çok sert geçeceğini dile getirmişti. Kur hareketlerinde sertleşmenin başladığını söylemiştir. Enflasyonun kura uygulanması sonucunda dolar kurunun 30 TL’ne yaklaşma ihtimali olduğunu dile getirmişti. Bunun için para politikalarının bir an önce değişmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Geçer bu politikasına ısrar ettiği takdirde bir kırılmanın yaşanacağını düşünmektedir. Devamlı üzerinde durması sonucunda bir değişimin yaşanacağını düşünmektedir. Dolar kuru üzerinde durduğu konuşmalarında örnek olarak 1994 yılını vermiştir. O dönemde bir anda yaşanan artışlar gibi bu dönemde de 17 küsurlardan 60 ila 70 TL kadar yüksek bir kur dengesi görülme ihtimalinden bahsetmiştir.

Dolar İçin Beklentiler Nelerdir?

Dolar kurunun euro ile eşitlenmesinden sonra beklentiler TL karşısında değer kazanmaya devam edeceğini göstermektedir. Artan enflasyon ile dolar kurunda 30-35 TL gibi bir bantta bulunma ihtimali dile getirilmiştir. Bunun için Geçer %80’e varan enflasyon ile dolar kurunun kısa süre sonra 30-35 Türk lirası olacağını beklediğini vurgulamıştır. Dolar bugün itibari ile 18 TL bandında hareket etmektedir. Ağustos ayının sonuna yaklaşırken doların artış gösterip göstermeyeceği merak edilmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!