Apple EarPods İçin Pratik Özellikler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple EarPods Apple markasının daha çok Apple markası tarafından çıkartılan IPhone ürünleri ile kullanılan kulaklıklarıdır. Apple yıllar boyu aynı kulaklık modelini kullanmıştır. Ancak daha sonrasında çıkartmış olduğu IPhone 5 serisi ile değişmeye başlayan Apple EarPodsları pazarlamaya başlamıştır. Oldukça pratik olan EarPodslar herkes tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Apple EarPods kullanımı için ekstra bir zorluk çıkartmamıştır. EarPodslar ses kısma açma, kısayollar gibi sıklıkla kullanılan özellikleri için tuşa sahiptir. EarPods kullanımında kısa yolların bilinmesi kullanıcıların rahat bir kullanım sağlamasını sağlayacaktır.

Başlıklar

EarPods Kullanımında En Pratik Özellikler

Apple EarPods özellikler açısından öncelikle pratik özelliklerinden bahsedilmesi gerekmektedir.  EarPods üzerinde ortada yer alan düğmeye art arda iki kez basılması ileri atlama görevini etkinleştirmektedir. Eğer üç kez basılırsa geri atlama sağlanmaktadır. Eğer iki kez basılmasından sonra parmak oradan çekilmez ve basılı kalırsa hızlı ileri sarma modülü etkinleşmiş olmaktadır. Ortadaki düğmeye tek bir basılırsa duraklatma tekrar tek bir kez basılırsa oynatma görevleri aktive edilmiş olmaktadır.

EarPods Kullanımında Arama Yönetme                                                                                    

Apple EarPods özellikleri açısından çeşitlenmektedir. Bir aramayı yanıtlamak için ortadaki düğmeye basılması, aramadan başka bir aramaya geçmek için yine ortadaki düğmeye basılması, aramayı reddetmek istenirse eğer düğmeye 2 saniye gibi bir süre basılması gerekmektedir.                                                                                             

EarPods ile Siriye Bağlanma

Earpods kullanırken siriye bağlanmak için telefonlarda olduğu gibi Hey Siri denmesi ile istenilenin yaptırılması mümkündür. Kullanıcının Apple telefon ya da tableti kilitliyken aktif bir biçimde EarPods kullanımı Siri ile mümkün olmaktadır.

EarPods ile Kamera Kullanımı                        

Earpods özellikleri arasında Apple aleti olmadan kamerayı kullanmak da mümkündür. EarPods ile kameranın kullanılması için kullanıcının Apple aletini uzağa koyması ve EarPods’unun ses açma kapatma tuşlarına basarak fotoğraf çekimini gerçekleştirmesi mümkündür.

EarPods ile Yaşanan Kullanım Rahatlığı

EarPodslar sadece bir kulaklık gibi görülmemelidir. Pratik özelliklerinin öğrenilmesi ile kullanıcının hayatına küçük rahatlıklar katılması mümkündür. Ayrıca Apple her yeni ürün modelini çıkartırken kalitesini katlamaya devam etmektedir. Bu duruma Apple EarPods kullanımı ilerleyen modellerinde daha da kolaylaşabilir. Kullanıcılar için uzaktan fotoğraf çekebilmek, Siriye herhangi bir tuşa dokunmadan ulaşmak, kulaklık ile arama yapma imkanları veren EarPodsların ilerleyen modellerinde neler olacağı merakla beklenmektedir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!