Meksika Vize Vermiyor mu? Türk Vatandaşlarına Vize Neden Verilmiyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meksika’ya seyahat etmek isteyen kişiler Özel (Yeşil), Bordo (Genel) ve Hizmet Pasaportu (Gri) pasaport sahibi Türk vatandaşları olup vizeye tabidir. Ancak (siyah) diplomatik pasaporta sahip olan Türk vatandaşları vizeye gerek olmadan Meksika’ya seyahat edebilir.

Vize, Meksika Devleti ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerlidir. Aynı zamanda yolcuların seyahat etmeden önce vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Kapıda vize başvurusu yapılmamaktadır. Meksikalılar, yaklaşık 90 günlük konaklamalarda ülkemizden turist veya transit pasaport ile iş seyahati vizesinden muaftır.

Başlıklar

Meksika Vize Vermiyor mu?

Gerek iş seyahati gerekse eğitim ve gezi amaçlı Meksika’ya gitmesi gereken vatandaşlar Meksika vize vermiyor mu ve vize ayrıntılarını araştırıyor. Yeşil pasaport, bordo pasaport ve gri pasaport sahibi olan vatandaşlar Meksika’ya gidebilmek için vize başvurusu yapabiliyor. Ancak Meksika özellikle de son dönemlerde pek çok vize başvurusunu herhangi bir açık sebep belirtmeden reddetmeye başladı. Ancak pasaportlarda Schengen vizesi veya ABD vizesi mevcut ise vize almak çok daha kolay bir şekilde gerçekleşebiliyor.

Türk Vatandaşlarına Vize Neden Verilmiyor?

TL bazında rekor düşüşler yaşanmasının ardından pek çok kişi için yurtdışına çıkmak epey zorlaşmış bir durumda. Ancak buna karşın yurtdışına çıkmak isteyen ve Schengen vizesi gibi vizeler almaya çalışan Türk vatandaşlarının başvuruları bir bir reddediliyor. Bunun nedenleri olarak ise kasıtlı ve planlı uygulamalar olduğu gündeme getirildi. Bu durumun Yalnızca Türkiye’ye özgü olmadığı belirtildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!