CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Tokat’ta Mesajlar

chp
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat’ta düzenlenen STK, Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşması’nda bir konuşma gerçekleştirdi. Ülkeye barışı ve huzuru getireceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, kamplaşmayı bitireceklerini ve inanç üzerinden siyaseti sona erdireceklerini vurguladı.

Başlıklar

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’ndan Barış Mesajı

Tokat’ta düzenlenen STK, Muhtarlar ve Kanaat Önderleri Buluşması’na katılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, burada bir konuşma gerçekleştirdi. Altılı masaya dikkat çeken Kılıçdaroğlu, 6 liderin bir arada olduğunu ve Türkiye’yi bugün içerisinde bulunduğu olumsuz durumdan çıkarmak istediklerini söyledi. Millet ittifakının iktidar olması halinde çiftçilerin kredilerinin faizlerini ilk 1 hafta içerisinde sileceklerini belirten Kılıçdaroğlu, iktidarın çiftçileri batırdığını öne sürdü.

Muhtarlık Kanunu Teklifi

Muhtarların güçlendirilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Kılıçdaroğlu, bu sayede demokrasinin güçlendirileceğine işaret etti. Tokat‘taki konuşmasında bağımsız bir muhtarlık kanununa ihtiyaç bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bunun için çalışmalar yaptıklarını, ancak AKP/MHP oyları ile bu teklifin reddedildiğini hatırlattı.

kemal kilicdaroglu

Siyaset Ahlakı, Adalet ve Liyakat Konularına Değindi

Siyasete ahlak getireceklerini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, siyasetin cep doldurma sanatı olmadığını vurguladı. Siyasete girdiği günden beri kendi mal varlığını internet sitesinde paylaştığını belirten Kılıçdaroğlu, iktidar mensuplarına da mal varlıklarını açıklamaları yönünde çağrıda bulundu.

Adaletin devletin dili olduğunu ve devlette adaletin iktidar tarafından sağlanmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, kendilerinin iktidara geldiklerinde adaleti sağlayacaklarını söyledi ve bu konuda kimsenin endişe etmemesi gerektiğinin altını çizdi. Devlet yönetiminde liyakat konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, her işi ehline vereceklerini söyledi. Liyakatin olduğu yerde yolsuzluk ve rüşvetin olmayacağına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, liyakat olmadığı takdirde devletin soyulacak bir araç olarak görülmeye başlanacağını belirtti.

tokat

ABD Ziyareti Hakkında Konuştu

ABD ziyareti ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, ABD’nin Manhattan semtinde bulunan öğrenci yurdunun önünde durduğunu ve bu yurt inşaatı için gereken parayı kimin verdiğini sordu. İsrafı kesinlikle önleyeceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, devletin soyulduğunu ve lüzumsuz harcamalar yapıldığına dikkat çekti. Stratejik Planlama Teşkilatı’nın kurulması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde Merkez Bankası’nın da tam bağımsızlığının sağlanacağını vurguladı.

Yoksulluğu bitireceklerini ifade eden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bunu Aile Destekleri Sigortası ile gerçekleştireceklerini söyledi. Bir ailenin gelirinin asgari ücretin altında ise devletin o aileye yardım yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, o vatandaşların yoksulluğunu devlet haricinde kimsenin bilmediğini ve bu konuda 51 yıldır kanun çıkarılmadığını söyledi.

kilicdaroglu 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Çağrı

Tüm demokrasilerde iktidar ve muhalefet partileri genel başkanlarının karşılıklı olarak televizyonlara çıktığına işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek ona meydan okuduğunu ve cesareti varsa istediği bir televizyon kanalında karşısına çıkmasını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ister tek başına isterse bakanları ve danışmanları ile kendi karşısına çıkması çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu, kendisinin ise tek başına çıkacağını söyledi. Erdoğan’ın kendisi karşısına çıkmaya cesaret edemediğini belirten Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın sadece AKP milletvekillerine konuşma yaptığı zaman kendisine meydan okuduğunu söyledi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!