Hukuki Himaye Sigortası Nedir?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hukuki himaye sigortası sigortacının prim, avukatlık ücreti, avukatlık ücreti karşılığı ve sigortalının ait olduğu poliçe kapsamında açtığı dava türüdür. diğer bazı sınırlı yükümlülükleri yerine getirmeyi taahhüt eder. Yasal koruma sigortası kapsamında; motorlu taşıtlar için yasal koruma, sürücüler için yasal koruma, mülkiyet için yasal koruma, bireyler ve aileler için yasal koruma sağlanır.

Ayrıca aile hukuku ve miras hukuku, inşaat sözleşmeleri, madencilik, taşocakçılığı ve ormancılık hukuku, vergiden doğan iş ve devlet alacakları, gümrük hukuku ile ilgili işler, ihtilafsız hukuki konular, uluslararası hukuk yolları, iflas ve iflas ek teminatlara tabidir.

Hukuki Haklara Erişimi Kolaylaştırıyor

Bazı ülkelerde zaten yaygın olan bir “hukuki koruma sigortası” sistemi, sigorta sözleşmesinde belirtilen risk durumunda sigorta şirketlerinin yasal ve dava masrafları için belirli bir prim ödemesine olanak tanır.Ödemeyi taahhüt eden bir sigorta türü. meydana geliyor. Başka bir deyişle, küçük bir prim karşılığında adli yardım sağlanması, insanların adalete erişimini kolaylaştırmaktadır.

Bu sistemin amacı, vatandaşlar için eşit hakları daha da teşvik etmektir. Yasal sorunlar olması durumunda, bu sistem artan maliyetlerle başa çıkmayı kolaylaştırır. Bu sayede adalet arayışında odak bu nokta olmaz.

Hukuki himaye sigortası amacı eşitliği sağlamaktır. Özellikle orta ve düşük gelirli insanlar, yasal sorunlar ile karşı karşıya bir duruma düştüklerinde yasal ücretleri ve mahkeme masraflarını ödemekte zorlanırlar. Bu da adalet arayışını daha da zorlaştırır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!