Kinder’den Sonra Bir Ünlü Markada Daha Salmonella Alarmı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kinder ürünlerinde salmonella bakterisi tespit edilmesi büyük bir gündem olmuştu. Ancak daha sonrasında Oreo da alarm durumuna geçti ve salmonella bakterisi endişesi ile üç üretim sahasını kapattı. Ayrıca çeşitli yiyeceklerden bulaşma ihtimali dolayısıyla çoğu atıştırmalık ürünlerin üretimi kapatılmaya devam etmekte. Salmonella bakterileri ile kişilerde farklı enfeksiyonların yaşanması mümkündür.

Başlıklar

3 Büyük Üretim Sahası Kapatıldı

İsviçre merkezli kakao ve çikolata üretişi olan Barry Callebaut üreticileri salmonella bakterisine karşı uyardı. Kinder ürünlerinde yaşanan olaydan sonra aynı durumunun yaşanmaması için Mondelez’in Oreo bisküvileri için de üç büyük üretim sahası kapatıldı.

Şirket yöneticileri tarafından büyük bir temizlik yapılacağına dair açıklama yapıldı. Kapatılma nedeni olarak temizlik gösterildi. Büyük üretim sahalarının kapatılmasının ardından bisküvi satışlarında tedarik sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Ancak tekrar üretime geçilmesi için uzun bir zaman gerekeceği söylenmektedir.

Salmonella Sebebi Nedir?

Gıda uzmanları tarafından yapılan açıklamalarda salmonella ve buna benzer bakterilerin ortaya çıkma sebebi kullanılan ucuz malzemeler olarak açıklanmıştır.    Ayrıca gıda uzmanları yaptıkları incelemeler sonucunda ucuz malzemelerin kullanılmasına karşı uyarılarda bulundu.

Fransa’da Nestle’ye ait Buitoni pizzalarında bakterilerin tespit edilmesinin ardından firma piyasadan çekildi. Bunun yanında Ferrero grubuna ait Kinder çikolatalarında ve Lactalis grubuna ait peynirler de salmonella bakterisi tespit edilmesi ile piyasadan çekildikleri bilinmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamalarda salmonella bakterileri dolayısıyla enfeksiyonlar yaşandığı duyurulmuştur.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!