Zika Virüsü Nedir, Zika Virüsü Bulaşır mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zika virüsü nedir sorusu özellikle son dönemlerde popüler hale gelmiş durumda. Dünyanın farklı yerlerinde görülme olasılığı artan bu virüs, yaygınlaşması yüzünden geniş kesimler tarafından merak ediliyor.

Başlıklar

Zika Virüsü Nedir?

Zika virüsü ilk kez 1947 yılında tıp tarihinde adını duyurmuştur. Adını Zika Ormanlarından alan bu virüs, enfekte olan sivrisineklerin ısırması ile insanlara bulaşmaktadır. İnsanlar da bu virüsü birbirlerine bulaştırabilir. Bulaşmış olduğu kişilerde ise eklem ağrısı, deri döküntüsü, göz kızarıklığı şeklinde belirtiler gösterir. Hastalığın kuluçka süresi ise 3 – 14 gün arasındadır. Çok düşük ihtimal ölüme sebep olmakta ancak hastalık sürecinde kişinin yaşam kalitesini önemli oranda düşürmektedir.

Zika virüsü belirtileri kuluçka döneminde net olarak görülmemektedir. Kuluçka süresinin sonunda ise soğuk algınlığı türünden belirtiler olmaktadır. Eklem ve kas ağrıları, göz kızarıklığı, şiddetli baş ağrısı gibi durumlar virüsün en yaygın belirtileri arasında yer alır.

Zika Virüsü Nasıl Tedavi Edilir?

Zika virüsü tedavisi için henüz kesin bir yöntem yoktur. Aynı şekilde kesin sonuç verecek aşı veya ilaç da bulunmamaktadır. Hastalığın tanısının koyulması için test yapılması gerekmektedir. Fakat test yapımı da oldukça zordur. Tedavi sürecinde ağrı kesici ve çeşitli ateş düşürücü ilaçlar kullanılacaktır. Çok şiddetli şekilde ağrılar görüldüğü durumda ise bu ilaçların sayısı ve içeriği artabilir. Hastalığa yakalanmamak bu virüse karşılık şimdilik en güçlü koruma olarak biliniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!