Batı Nil Virüsü Nedir, Nasıl Bulaşır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan’da sıklıkla görülmeye başlayan Batı Nil Virüsü gündeme gelmesi ile merak uyandırmaya başladı. Pek çok kişi gündeme gelen Batı Nil Virüsünün ne olduğunu ya da nasıl bulaşacağı hakkında araştırma yapmaya başladı. Yunanistan Ulusal Halk Sağlığı Örgütü tarafından yapılan açıklamalara göre vakalarda ve ölüm oranında artışlar yaşandığı dile getirildi. 123 yeni vakanın yanında 11 virüs kaynaklı ölüm yapılan açıklamalar arasında yerini almıştır.

Başlıklar

Batı Nil Virüsü Nedir?

Batı Nil Virüsü adı verilen hastalık Culex isimli sivrisinekler aracılığıyla taşınmaktadır. Culex sivrisinekleri ısırıkları ile bulaşan Batı Nil Virüsü hakkında herhangi bir aşı bulunma maktadır. Sadece korunma için sivrisinek ısırıklarından kaçınılması tavsiye edilmektedir. Batı Nil Virüsü vakalarına özellikle Afrika, Kuzey Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Batı Asya’da rastlanmıştır.

Grip benzeri semptomlar ile kendini göstermektedir. Batı Nil Virüsüne yakalanan kişilerde baş ve sırt ağrıları, halsizlik, ani yüksek ateş, kusma, ishal, deride kızarıklık gibi belirtiler yer almaktadır. Bunların yanında lenf bezlerinde şişme de belirtiler arasındadır.

Bat Nil Virüsü Nasıl Bulaşır?

Batı Nil Virüsü hakkında bilgi edinen ve endişelenen kişiler tarafından Batı Nil Virüsü nasıl bulaşır soruları sorulmaktadır. Özellikle Culex sivrisineklerinin ısırıkları sonucunda bulaşmaktadır. Isırılmanın ardından hastalığa yakalanma süresi 2 gün ile 15 gün arasında değişmektedir. Özellikle ilerleyen süreçlerde sinir sistemini etkileyen sorunlar ortaya çıkmaktadır. Nörolojik işlev bozukluları gibi problemler ile karşılaşılması mümkündür.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!