Canan Karatay Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beslenme kitaplarında dikkat çeken Karatay, obezite ve şeker hastalığına çözüm olarak çeşitli diyetler önerdi. Karatay Diyeti olarak bilinen bu tür diyetlerde en belirgin kural ekmek ve şekerin yasak gıdalar olmasıdır. Karatay diyet listesi çoğunlukla proteinli yiyecekler içerir.

Canan Karatay Diyeti Nasıl Yapılır?

Canan Karat diyeti nasıl yapılır diye bakıldığında bu diyet hiçbir şekilde glisemik ndeksi yüksek karbonhidrat içermez. Patates, pilav ve ekmek tamamı ile yasaktır. Kahvaltıda ekmek tüketmeyi tercih etmek yerine daha çok fındık ve ceviz gibi kuruyemişlerin tercih edilmesi önerilir. Aynı zamanda tüm yemeklerde ve salata yapımında Ayçiçek yağına yer verilmez. Alternatif olarak tereyağı ya da zeytinyağı kullanılması gerekir. Canan Karatay diyeti içerisinde ara öğün kavramına yer yoktur. Bu diyet 3 ana öğünü kapsar.

Karatay Diyetinde atıştırmalık yoktur. Günde üç temel gıda verilir. 4-5 saat ara verin ve başka bir yemekle devam edin. Turşu en faydalı besinlerden biridir. Turşu, özellikle evde çok sirke ve daha az tuzla yapılır. Karatay diyetinde yenen malzemeler düşük ısıda  uzun süre pişirilir. Gün içerisinde şekersiz çay veya kahve içmenin hiçbir zararı yoktur. Meyve suları, şekerli içecekler, gazlı içecekler kesinlikle yasak gıdalardır. Diyet yaparken susuz kalmamak çok önemlidir. Gün boyunca en az 2 litre su içmelisiniz. Suyu limon sıkarak içmek de yağ yakımını hızlandırır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Teyakkuz Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!